Upgrade PC2018-09-28T18:05:39+00:00

Upgrade 

 

In zilele noastre am ajuns sa credem ca daca calculatorul incepe sa mearga incet sau sa se blocheze este din cauza ca este prea vechi, crezand ca daca toate programele primesc aproape zilnic update-uri e timpul sa facem si noi. Se vinde ideea ca ce este nou este si mai bun, insa aceasta teorie este cateodata dezamagitoare, tocmai de aceea tratam fiecare client si echipament individual inainte de a trece la etapa urmatoare.

Companiile din ziua de astazi incearca sa aduca performanta la preturi mici, insa asta vine desori cu costul durabilitatii si de multe ori calculatorul care “trebuie” inlocuit este alcatuit din componente mai bune decat cel nou.

In cele mai mari cazuri un upgrade de memorie ar fi mai mult decat suficient pentru extinderea vietii unui calculator iar imbunatatirile simple pe langa faptul ca va scutesc de bani dar va scutesc si de timpul pierdut prin mall-uri cautand cea mai ieftina oferta ( care deseori se dovedeste a fi o investite proasta ), durerea de cap pe care o aveti atunci cand trebuie sa reinstalati toate programele care va placea, restaurarea documentelor, pozelor si a fisierelor personale etc. Aici la AiTrust tinem cu Natura ! Tine si tu cu Natura si in loc sa arunci un calculator la deseuri mai bine ii faci un upgrade !

 

Procedura de upgrade

 

Dupa diagosticarea gratuita, se vor determina atat optiunile hardware valabile cat si actualizarile software. Luam in considerare mai multi factori inainte de a va prezenta o oferta iar aceasta este in concordanta cu nevoile dumneavoastra si cu costurile serviciului. Incercam intotdeauna sa prezentam mai multe optiuni pentru upgrade, dupa care, cu aprobarea dumneavoastra incepem procesul de upgrade sau de actualizare. AiTrust nu ofera la vanzare echipamente hardware, in schimb colaboreaza cu producatori si comercianti de renume. Inainte de a va suna pentru a programa preluarea echipamentului dumneavoastra se fac anumite teste de compatibilitate si stres.

Am pregatit pentru dumneavoastra dedesupt o lista cu o mica parte din serviciile de upgrade pe care le oferim. Toate cazurile sunt unice de aceea nu am lungit lista cu absolut toate serviciile noastre, dar asta ar trebui sa va dea o idee. Treceti astazi pe la noi cu calculatorul si va oferim o diagnosticare gratuita !

Lista unora dintre upgrade-uri:

Placa de baza
Procesor
Memorie
Hard disk
Placa video
Sistem de operare

Memoria RAM

Memoria este prima pe lista pieselor hardware care trebuie adaugata atunci cand vreti sa mariti viteza si perfomanta calculatorului. Multa lume confunda memoria RAM cu memoria hard disk-ului, insa aceasta componenta ofera sistemului un spatiu mai mare pentru a rula mai multe aplicatii si mai rapid. Cand memoria RAM este insuficienta sistemul de operare va folosi o parte din spatiul de pe hard disk, insa acesta are o viteza inferioara de scriere / citire si cateodata provoaca blocarea sistemului sau a aplicatiilor. Simplul upgrade al acestei componente va rezolva majoritatea problemelor legate de performanta sau viteza calculatorului.

ProcesorProcesor

Dupa cum spune si numele, acesta proceseaza fiecare comanda sau proces cum ar fi anti-virusi, browsere de internet, programe de editare, jocuri etc. Dupa memorie, aceasta componenta joaca cel mai important rol in performanta calculatorului dumneavoastra. Desi este una dintre cele mai scumpe componenete Celeron de la Intel sau Sempron de la AMD sunt una dintre variantele low cost. Ca si memoria, procesorul poate fi upgradat in functie de necesitati. Echipa noastra are toate echipamentele necesare pentru a face o evaluare a posibilitatii actualizarii acestuia.

Hard Disk

Hard Disk

In zilele de azi avem o multitudine de optiuni pentru marirea spatiului de stocare , cum ar fi; inlocuirea HDD cu unul de capacitate mai mare sau adaugarea unui alt HDD in plus, adaugarea unui SSD ( Solid State Drive ), HDD Extern precum si sticurile USB care au inceput sa aiba o dimensiune tot mai impresionanta, plus altele. Trebuie luat in considerarea ca pe acestea se afla toate documentele, pozele, filme ( in mare parte amintirile capturate dealungul anilor )etc. iar defectarea acestuia poate duce la pierderea acestora. Pentru siguranta lor va sugeram sa folositi o varianta de tipul Cloud care la randul ei dispune de un back-up ceea ce inseamna mai multa siguranta pentru amintirile dumneavoastra.

Placa de bazaPlaca de baza

Acestea sunt foarte rar upgradate dar exista totusi ocazii cand acestea sunt necesare. De obicei atunci cand este necesara upgradarea placii video sau a procesorului iar acestea sunt incompatibile cu placa de baza, aceasta trebuie inlocuita. Schimbarea placii de baza nu inseamna neaparat schimbarea tuturor componentelor !

Placa videoPlaca video

Majoritatea placilor video avansate sunt folosite pentru jocuri de ultima generatie sau pentru editare video. Pana si cea mai slaba placa video in ziua de azi poate face fata cu usurinta cerintelor Aero de la Windows, jocurilor cum ar fi Zuma, Chicken Invaders etc. Gigantii ATI si nVidia ofera o gama larga de placi video incepand de la 100 RON pana la ordinul sutelor de milioane in cazul placilor video dedicate. Inainte de schimbarea acesteai se verifica compatibilitatile dupa care vi se propune o lista de produse disponibile care v-ar satisface nevoile

Sistem de operareSistem de operare

Ultimul din lista are si el o importanta foarte mare, iar acesta este sistemul de operare. Produsele cum ar fi Microsoft Windows 10 sau High Sierra de la Apple aduc invotie si excelenta in randul calculatoarelor si al notebook-urilor. Majoritatea oamenilor au impresia ca daca a aparut o noua versiune de Windows sau OS inseamna neaparat si schimbarea calculatoarelor din cauza performantelor dar asta nu este intotdeauna adevarat. Cu un upgrade de RAM acestea pot face foarte usor cerintelor noilor sisteme, cateodata nefiind nevoie de nici un upgrade.

Suna Acum