Devirusare

Devirusare2018-08-09T15:03:08+00:00

Ce este un virus ?

 

Un virus este un mic program software care se raspandeste de la un computer la altul si interfereaza cu functionarea calculatorului. Un virus poate corupe sau sterge toate datele de pe un computer. Virusii sunt raspanditi deobicei prin atasamente in mesajele de e-mail. Drept precautie, nu trebuie sa deschideti niciodata un atasament de e-mail decat daca stiti cine a trimis mesajul sau asteptati mailul respectiv. Virusii pot fi deghizati ca atasamente de imagini amuzante, documente, felicitari sau fisiere audio si video. Acestea pot fi ascunsi deasemenea in software piratat sau in alte fisiere sau programe pe care le puteti descarca.

 

Ce simptome apar atunci cand sunteti infectat

 

Virus popup

Pop-ul reclamelor

Navigati pe internet si dintr-o data se deschide o alta pagina facand reclama la un website fara ca dumneavoastra sa faceti ceva.

Virus popup
Virus task manager

Degradarea performantei

Se blocheaza tot timpul, este prea lent, iese singur din stand-by.

Eroare PC
Eroare memorie

Pop-ul mesajelor de eroare

Cand incep sa apara multe mesaje de genul “Memorie insuficienta” “Spatiu insuficient de disc” sau cand aplicatiile nu se deschid etc.

Eroare memorie insuficienta
Virus de browser

Pagina de pornire a browserului este modificata

Acordati atentie atunci cand pagina de pornire a browserului dumneavoastra preferat este modificata fara niciun motiv aparent, deoarece multe programe spyware fac acest lucru.

Virus browser
Virus twitter

Profilurile de retea sociala sau contul dumneavoastra de e-mail trimite automat mesaje cu virusul catre persoanele de contact.

Daca prietenii dumneavoastra incep sa se planga ca primesc mesajele cu viruși

Virus facebook
Virus task manager

Comanda CTRL + ALT + DEL nu mai functioneaza.

Una dintre cele mai simple moduri de a verifica daca exista un viruș in sistem este sa apasati simultan CTRL + ALT + DEL, deoarece cei mai importanti virusi dezactiveaza aceasta comanda.

Virus ctrl alt del
Virus dezactivare antivirus

Antivirus nu se mai actualizeaza

Daca antivirusul dumneavoastra incepe sa afiseze erorii cand incearca sa isi faca auto-update, chiar daca conexiunea la Internet functioneaza normal.

Virus dezactivare antivirus

Cum eliminam un virus ?

Eliminarea unui virus sau a unui program spyware poate fi dificila fara ajutorul programelor speciale de eliminare a software-ului rau intentionat. Unii virusi se reinstaleaza singuri dupa ce au fost detectati si eliminati. Din fericire, prin actualizarea computerului si prin utilizarea anti-virusilor va puteti apara impotriva virusului.

Suna Acum